فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

امور اقتصادی | تدبیر اقتصاد
سرگرمی | پزشکی
آفاق | بیست تولز
فونت زيبا ساز
درباره ي پايگاه شكاري مهرآباد تهران و چندين پايگاه شكاري ديگر درايران و...

شرايط خلبان جنگي شجاع ايراني شدن چيست ودر مورد شهداي خلبا

خلبانان خلبانان

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ شرايط خلبان جنگي شجاع ايراني شدن چيست ودر مورد شهداي خلبا خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

درباره ي پايگاه شكاري مهرآباد تهران و چندين پايگاه شكاري ديگر درايران و...

پايگاه يکم شکاري – مهر آباد تهران

اين پايگاه در اصل براي حفاظت شهر تهران و تاسيسات صنعتي و نظامي آن و همچنين ماموريت هاي آموزشي و آزمايشي مورد استفاده قرار ميگرد. در ضمن اين پايگاه به عنوان سرفرماندهي هواپيماهاي ترابري ارتش و دوره هاي اورهال و سرويس برخي از جنگنده و هواپيماهاي ارتش مورد استفاده است . در اين پايگاه عموما اکثر جنگنده ها و هواپيماهاي ارتش در حال تردد هستند . در اينپايگاه عمدتا از حدود 18 ميگ 29 و حدود 5 اف 14 تامکت براي گشت هاي هوايي و رهگيريهواپيماهاي متخاصم استفاده ميشود . اين ترکيب يعني استفاده از دو رهگير با قابليت هاي متفاوت اما ماثر باعث شده در کنار پدافند هاي سنگين اطراف تهران که عمدتا اس200 و هاگ و البته سام ميباشند آسماني امني براي تهران و حومه ان رقم بخورد. در اين پايگاه سوخو24 هم عملياتي است و پرواز ميکند و احتمالا اين بمب افکن ها در شرايط اضطراري و جنگ ماموريت ها خود را از اين پايگاه شروع خواهند کرد . همچنين وجود اف 5 ها هم به دليل آموزش ميباشد . پايگاه مهر آباد در جريان جنگ چندان مورد هجوم هواپيماهاي عراقي قرار نگرفت ولي در چنيدن بار ميگ ها و سوخو هاي بمب افک عراقي اين پايگاه را مورد هجوم خود قرار دادند .




2-
پايگاه دوم شکاري ـ تبريز

اين پايگاه به مامن اصلي انواع اف 5 شهير است و احتمالا حدود 30 فروند از اين شکاري در اين پايگاه عمليات هاي پروازي و آموزشي و گذراندن دوره اورهال را پشت سر ميگذرانند . چند سالي هم هست که تعدادي ميگ 29 هم به اين پايگاه اضافه شده و قدرت رهگيري آسمان اذربايجان شرقي و غربي واردبيل را بهبود بخشيده است . اصولا اف 5 ها قدرت رهگيري در شب را ندارند به بنا براين يکي از ضعف ها بزرگ منطقه شمال غرب کشور عدم رهگيري در شب در مواجه با هواپيماهاي متخاصم بود که در جنگ اين موضوع بارها موجب حضور جنگنده هاي عراقي در شب بخصوص در اروميه و شهر هاي مرزي ميشد که البته آن موقع سعي ميشد بيشتر از سيستم پدافند هوايي هاگ بهره برده شود و يا گاهي اوقات جنگنده هاي گشت پايگاه نوژه همدان و يا اف 14 هاي گشت تهران به کمک ميا آمدند که البته به خاطر عدم پوشش کامل راداري اين مهم به درستي انجام نميپذيرفت . اما در حال حاضر وجود ميگ هاي 29 اين عيب را هم تا حدي زيادي پوشانده است و حتي گفته ميشود . اما در کل اين پايگاه نقش زيادي در جريان جنگ ايفا نمود و تعدادي زيادي از عمليات هاي هوايي با محوريت اف 5 ها از اين پايگاه صورت ميگرفت . اين پايگاه همچنين در حال حاضر دوره اورهال و اموزش تکميلي اف 5 را برگذار مينمايد .




3-
يگاه سوم شکاري – شهيد نوژه همدان

پايگاه نوژه در 65 کيلومتري شهر همدان در ميان کوه هاي بلند الوند قرار گرفته . موقعيت اين پايگاه مشهور به به دليل قرار گرفتن در غرب کشور بسيار مهم است همچنين مکان اين پايگاه به علت قرار گرفتن در موقعيتي مناسب ار ديد راداري بسيار حائز اهميت است . اين پايگاه مشهور که شهرتش بهدليل وجود تعداد زيادي اف 4 فانتوم است در جريان جنگ نقش بسيار گسترده و مهمي را ايفا نموده است بطوري که حدود 35%عمليات هاي مهم برخاسته از اين پايگاه بوده است. اين پايگاه بارها و بارها مورد هجوم جنگنده هاي عراقي قرار گرفت ولي به دليل ها بسياري منجمله موقيعت مکاني مناسب و واکنش سريع پدافند هوايي و رهگيري هوايي از صدمات زياد مصمون ماند . در زماني هم کودتاي در اين پايگاه صورت گرفت که به کودتاي نوژه مشهور است و در ان تعدادي خلبان و کادر پروازي کشته شدند . اين پايگاه بيشترين اف 4 هاي نيروي هوايي را در خود جاي داده و به طبع دوره هاي اروهال و اموزش اين جنگنده باوفا در اين پايگاه برقرار است .




4-
پايگاه چهارم شکاري – دزفول - وحدتي

پايگاه دزفول به دليل قرار گيري در نزديک مرز و عراق و وجود تاسيسات عمراني مهم کشور از جمله سد دز که در حال حاضر کنترل کننده برق کل کشور است اهميتي زيادي دارد . اين پايگاه به عنوان يک پايگاه ضربتي و وا کنش سريع عمل ميکند و وجود اف 5 هاي ضربتي دليل بر اين است که اين پايگاه عمدتا به عنوان اولين واکنش دهنده به تهاجمات هوايي دشمن محسوب ميشود .




5-
پايگاه پنجم شکارياميديه

اين پايگاه در کنار شهر هاي آغاجاري و اميديه و در 85 کيلومتري شهر اهواز واقع شده اين پايگاه در قبل از انقلاب يک پايگاه رزرو محسوب ميشد ولي بعد از انقلاب و با توجه به تهاجمات وسيع بمب افک هاي عراقي کم کم حالت عملياتي به خود گرفت هر چند که هم اکنون نيز کاملا يک پايگاه مستقل و کاملا عملياتي نيست اين پايگاه اف 7 ها يا همان ميگ هاي 21 چيني را درون خود جاي داده و احتمالا علاوه بر تامين اسمان امني براي تاسيسات نفتي و پالايشگاهي اهواز و اغاجاري ( که بعيد اين مهم را بتوان يا اف 7 انجام داد) بيشتر فعاليت آموزشي جنگنده اف 7 را پيش ميبرد .




6-
پايگاه ششم شکاري بوشهر ت شهيد دوران

اين پايگاه شهرتي خاص درکل منطقه دارد. اين پايگاه بسيار مهم و حياتي ايران به دليل قرار گرفتن در کنار دريا و همچنين موقعيت بسيار استراتژيک در منطقه هميشه مورد نگاها بوده و هست . وجود گرداني از اف 14 ها و اف4 ها که از قديم تا به حال اصلي پايگاه را به وجود اورده اند . تعداي بسيار زيادي از عمليات هاي جنگ از اين پايگاه شروع ميشد و در طول جنگ اين پايگاه که بيشتر به عنوان پشتيبان هوايي تاسيسات شرياني و مهم نفتي و گازي ايران عمل ميکند بارها مود هجوم جنگنده هاي بعثي قرار گرفت و نبردهاي هوايي بيشماري را به خود اختصاص داده است . درحال حاضر علاوه بر حفاظت تاسيسات نفتي جنوب که شريان اصلي اقتصاد کشور هست حفاظت از تاسيسات اتميبوشهر و تاسيسات گازي عسلويه و پارس جنوبي در دستو کار اين پايگاه است.




7-
پايگاه هفتم شکاري شيراز

اين پايگاه به عنوان سر فرماندهي بمب افکن هاي نيروي هوايي خدمت ميکند . وجود سوخو 24سوخو 25 و احتمالا سوخو22 ثابت ميکند اين پايگاه مکاني براي بمب افکن هاي سبک نيروي هوايي است . البته در اين پايگاه هميشه تعداد کمي در حدود 4 فروند جنگنده اف14 وجود دارد که احتمالا براي گشت هاي هوايي منطقه در نظر گرفته شده است . همچنين پايگاه شيراز از هواپيماهاي دوربرد دريايي مشهور به اوريون نگهداري ميکند که احتمالا 3 فروند ميباشت . اين هواپيماها گشت هاي دريايي را انجام ميدهند و به عنوان پشتيبان نيروي دريايي عمل ميکنند. در پايگاه شيراز با انواع هواپيماهاي ترابري نيروي هوايي هم مواجه ميشويم بطوري ميتوان گفت از اين پايگاه پرواز هاي زياد ترابري انجام ميشود .




8-
پايگاه هشتم شکاري ـ اصفهان – شهيد بابايي

پايگاه هشتم را شايد بتوان يکي از مشهورترين پايگاه هاي ايران و منطقه دانست و دليل اين شهرت وجود تعداد قابل توجهي از جنگند هاي اف 14 نيروي هوايي است . اين پايگاه از قديم هم به عنوان سرفرماندهي اف 14 ها مشهور بوده همينطور شهر اصفهان و تاسيسات عظيم دفاعي و موشکي و هسته اي آن بسيار حائز اهميت است و ميباست آسمان امن براي آْن تدارک ديده شود . عمده اين تامين امنيت بر عهده پايگاه هشتم و جنگند هاي اف 14 و پدافند موشکي موسوم به s-300 است . در چند سال گذشته چند فروند جنگنده اف 5 هم در پايگاه وجود داشته که احتمالا به عنوان آموزش پرواز از آناه بهره برداي ميشود.




9-
پايگاه نهم شکاري بندر عباس

اين پايگاه به دليل موقيعت خاص و استراتژيک تنگه هرمز و همچنين پشتيباني هوايي از نيروي دريايي و ناو هاي جنگي ايران که عمدتا در بندر عباس پهلو ميگرند شکل گرفته است . البته بايد گفت اين پايگاه به عظمت و وسعت پايگاههاي ديگر نيروي هوايي نيست و تعداد اندکي از جنگند هاي نيروي هوايي که عمدتا اف 4 باشند در اين پايگاه حضور دارند . اما به دليل موقيعت خاص منطقه اين پايگاه ميتواند نقش هاي زياد و گوناگوني را ايفا کند . برخي گفته ها از حضور حداقل 2 فروند اف 14 در اين پايگاه خبر ميدهند که البته بايد گفت زياد هم دور از نظر نيست چرا که با توجه با وجود ناو هاي هواپيما برآمريکايي و گشت هاي هوايي مدام جنگند هاي آن و برخي اوقات شکستن حريم هوايي ايران اينکه ايران اف 14 ها را به مقابله بيندازد چندان هم بعيد نيست .




10-
پايگاه دهم شکاري – بندر چابهار

اين پايگاه هم نقش مشابه اي که پايگاه بندر عباس ايفا ميکند را انجام ميدهد يعني دفاع هوايي ار منقطه جنوب شرقي ايران و پشتيباني نيروي دريايي منقطه و احتمالا گشت هاي هوايي در مرز پاکستان . در اين پايگاه هم تعدادي از جنگنده هاي اف 4 وجود دارد واين وظابف بر عهده اين جنگند هاي ميباشت .




11-
پايگاه يازدهم شکاري – زاهدان

نميتوان گفت اين پايگاه مانند ديگر پايگاه هاي نيروي هوايي نقش ماثري را دارد .زيرا هنوز به درستي وظابف اين پايگاه مشخص نيست . هرچند که وظيفه عمومي حفاظت از آسمان سيستان و گشت هوايي در اطراف مرز را ميتوان به طور عمده گفت ولي نبود جنگند هاي کافي در اين پايگاه و سايرموارد ديگر اين پايگاه را در زمره پايگاه هاي مهم قرار نداده است .




12-
پايگاه دوازدهم شکاري مشهد

پايگاه مشهد در ظلع شمالي فرودگاه مشهد واقع شده به عنوان جديد ترين پايگاه ايران از آن ياد ميشود در گذشته هميشه خلا يک پايگاه هوايي در منطقه شمال شرق و شرق کشور احساس مشد با اينکه در آن منطقه معمولا تحرکات هاي مهمي صورت نميگريد و لي عدم پوشش هوايي ميتونست خطراتي را به دنبال داشته باشد که اين مهم با شکل گيري اين پايگاه تا حدي رفع شد.

اين پايگاه از ميرازهاي فرانسوي پذايرايي ميکند همان جنگند هاي که در دوران جنگ بسيار خلبانان ايران را آزار دادند . ميرازها جنگند هاي ضربتي به شمار ميايند . و ميتواند عکس العمل سريعي نسبت به هجوم هاي هوايي دشمن داشه باشند . گفته ميوشد اين ميرازها همان هاي هستند که عراق در سالهاي 1991 و 2003 يعني جنگ اين کشور با امريکا به ايران به امانت گذاشت تا انها ار حملات جنگند هاي آمريکايي در امان باشند. نکته جالب در مورد اين پايگاه اين است که چند فروند سوخو 27 در اين پايگاه حين پرواز ديده شده اند همان جنگنده هاي که ايران بيشتر اوقات وجود انها را درنيروي هوايي خود تکذيب ميکند .

13-
پايگاه سيزدهم ترابري زنجان: اين پايگاه در 10 کيلومتري غرب زنجان قرار دارد و از آن هم جهت پروازهاي غير نظامي و هم نظامي استفاده مي شود فرود هواپيماهاي ترابري c-130 و ايولوشين ارتش و سپاه بارها در آن مشاهده شده است البته چندين بار هواپيماهاي نظامي ميگ 29 و فانتوم نيز در آن مبادرت به فرود و برخواست کرده اند.

در سال 1386 (2007 ميلادي) ارتش ايران اعلام کرد که اولين پايگاه نظامي خود پس از انقلاب 1357 را، در نزديکي شهر بيرجند، مرکز استان خراسان جنوبي در شرق ايران افتتاح کرده است



captabas.blogfa.com

+ نوشته شده در جمعه سی ام فروردین 1392ساعت 19:13 توسط محمد رضا ستاریان | نظر بدهید

قدرتمند ترین و پیشرفته ترین هواپیمای تاریخ هوانوردی جهان

ل - بوئینگ. وی- 22 اُسپری(عقاب دریایی) bell-boeing v-22 osprey



وی- 22 هواگردی چند منظوره با قابلیت نشست و برخاست به صورت عمودی همانند یک هلکوپتر است. اما با توجه به قابلیت چرخش موتورها و تبدیل شدن به یک هواپیما، وی- 22 می تواند از هر هلکوپتری سریع تر پرواز کرده و به حداکثر سرعت هواپیماهایی که از موتور توربو پرآپ برخوردار هستند دست یابد. اولین عملیات نظامی این هواگرد به سال 2007 و در جنگ عراق صورت پذیرفت. از سال 2008 هزینه پروژه وی- 22، 27 میلیارد دلار بوده و بر اساس گزارش های منتشر شده هزینه تولید هر فروند از این هواگردها 67 میلیون دلار است.


نورث روپ گرومن. یو اس اس جورج اچ.دبلیو بوش uss george h.w. bush /cvn-77


این ناو هواپیمابر به افتخار سرباز کهنه کار و رئیس جمهور سابق آمریکا جورج اچ.دبلیو بوش نامگذاری شده است. این کشتی آخرین ناو جنگی با قابلیت حمل گستره وسیعی از تجهیزات نظامی است که برای نیروی دریایی آمریکا ساخته شده است. ساخت این ناو در سال 2001 و با هزینه تولیدی بالغ بر 6.2 میلیارد دلار آغاز و در سال 2009 با به پایان رسیدن پروژه، در ویرجینیا به آب انداخته شد. با توجه به طول تقریبی 335 متر ناو هواپیمابر بوش، یکی از طولانی ترین کشتی های جهان است. حداکثر سرعت این ناو بالغ بر 30 گره دریایی بوده که نیروی خود را از 2 راکتور هسته ای تعبیه شده در این کشتی دریافت می کند.



لاکهید مارتین. اف- 35 لایتنینگ 2 (صائقه) lockheed martin f-35 lightning ii


اف- 35 به عنوان بخشی از پروژه مشترک میان آمریکا، بریتانیا و سایر متحدان مطرح با عنوان "جنگده های تهاجمی مشترک" شکل گرفته است. این هواپیما برای انجام ماموریت های هوایی، دریایی و شناسایی طراحی و ساخته شده است. اف- 35 می تواند به توپ گاتلینگ و هشت نوع موشک مختلف مجهز گردد. از سوی دیگر قابلیت حمل بمب اتمی بی- 61 نیز از دیگر امتیازهای برجسته این هواپیما محسوب می شود. هزینه تولید هر فروند اف- 35، 122 میلیون دلار بوده و آمریکا طی قراردادی به ارزش 323 میلیارد دلار، قصد دارد دو هزار فروند از این هواپیما را به ناوگان هوایی خود اضافه نماید. در زمان امضای این قرارداد در سال 2001، لاکهید مارتین رکورد بزرگترین قرارداد نظامی تاریخ را به خود اختصاص داد.


مک دانل داگلاس. اف/اِی- 18 هرنت(زنبور سرخ) mcdonnell douglas f/a-18 hornet


اف/ای- 18 توسط شرکت مک دانل داگلاس معرفی و توسط شرکت بوئینگ که در سال 1997 این شرکت را خریداری کرد به تولید خود ادامه داد. وظیفه اصلی این جنگنده انجام ماموریت های شناسایی و پشتیبانی هوایی است. هرنت می تواند به حداکثر سرعت 1190 مایل بر ساعت رسیده و در مدت زمان کوتاهی به سقف پروازی 50 هزار پایی دست پیدا کند. هزینه تولید هر فروند از این هواپیما برابر با 57 میلیون دلار است.


بوئینگ. ایی اِی- 18 جی گرولر boeing ea-18g growler


هدف از طراحی و ساخت این جنگنده حضور در جنگ های الکترونیک است. ایی ای- 18 می تواند با استفاده از امواج الکترومغناطیسی، تجهیزات و سلاح های دیگری که در این زمینه در اختیار دارد باعث اختلال در سیستم های راداری و ارتباطی دشمن شود. آغاز تولید این محصول به سال 2007 باز می گردد و از سال 2009 فعالیت عملیاتی خود را آغاز کرده است. هزینه تولید هر فروند از این هواپیما برابر با 67 میلیون دلار است.
جنرال داینامیکس. خودرو جنگی چند منظوره expeditionary fighting vehicle


این خودرو نظامی از قابلیت حرکت در آب و خشکی برخوردار است. از این وسیله می توان برای انتقال نیروها از دریا به خشکی استفاده کرد. این در حالی است که این خودرو جنگی در خشکی از قابلیت هایی همانند یک تانک سود می برد. هزینه تولید هر دستگاه از این وسیله بالغ بر 22 میلیون دلار بوده و انتظار می رود هزینه کلی این پروژه تا سال 2015 برابر با 15 میلیارد دلار باشد.


گرومن. ایی- 2 دی هاوک آی(چشم شاهین) grumman e-2d advanced hawkeye


ایی- 2 دی در واقع بهترین مدل از این سری هواپیما بوده که از سال 1960 تاکنون در حال تولید است. سیستم پیشرفته رادار این هواپیما قدرت کنترل و بررسی محیط پیرامون آن را تا سه برابر افزایش داده است. ایی- 2 اولین پرواز خود را در سال 2007 انجام داده و هزینه تولید 232 میلیون دلاری را برای گرومن به همراه داشته است. سیستم های الکترونیکی هوایی جدید در کنار قابلیت ارتباط با ماهواره و سوخت گیری در آسمان از دیگر ویژگی های شاهین تیز بین گرومن محسوب می شود. تحویل این هواپیما به نیروی دریایی آمریکا نیز از سال 2010 آغاز شده است.



بوئینگ. سی- 17 گلوب مستر 3 boeing c-17 globemaster iii


این هواپیمای ترابری- نظامی آمریکا از سال 1993 فعالیت عملیاتی خود را آغاز کرده است. توانایی حمل 100 سرباز با امکانات نظامی کامل این هواپیما را به یکی از مهره های کلیدی آمریکا در جنگ عراق و افغانستان مبدل کرده بود. این در حالی است که هزینه تولید هر فروند سی- 17 برابر با 191 میلیون دلار است. این هواپیما در نیروی هوایی کشورهای بریتانیا، کانادا و ناتو نیز به فعالیت می پردازد.


لاکهید مارتین. اف- 22 رپتور lockheed martin f-22 raptor


بدون هیچ گونه شک و تردیدی و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان صنایع نظامی و هوایی جهان، اف- 22 بهترین جنگنده حال حاضر جهان است. حتی با نگاهی مختصر به ظاهر این پرنده خوش ساخت نیز می توان به درستی این اظهار نظرها پی برد. هرچند اطلاعات چندانی در ارتباط با مراحل و مواد مورد استفاده در ساخت این هواپیما از سوی وزارت دفاع آمریکا منتشر نشده است اما قابلیت شکستن دیوار صوتی، رادار گریزی کامل و حمل موشک های کروز را می توان به عنوان بخش کوچکی از توانایی های رپتور در نظر گرفت. هزینه ساخت هر فروند از این هواپیما بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی نیروی هوایی آمریکا بالغ بر 150 میلیون دلار و هزینه کلی تولید آن بالغ بر 65 میلیارد دلار است. متاسفانه هزینه های سنگین تولید اف- 22 باعث شد تا وزارت دفاع آمریکا در سال 2009 خواستار توقف این پروژه شود. پس از آن مجلس سنا به این درخواست رای مثبت داده و سه ماه بعد با قانونی شدن لایحه سیاست نظامی آمریکا بودجه این پروژه به طور کامل قطع شد.







eskandarkhani.blogfa.com
+ نوشته شده در یکشنبه هجدهم فروردین 1392ساعت 21:22 توسط محمد رضا ستاریان | نظر بدهید

برترین هواپیما های جنگنده جهان

برترین هواپیماهای جنگنده جهان از نگاه کانال دیسکاوری

کانال علمی دیسکاوری به معرفی ده تا از برترین هواپیماهای جنگنده تاریخ هوانوردی دنیا پرداخته است. ملاک اصلی در این طبقه بندی پیشرفت تکنولوژیکی در زمان ساخت و موفقیت های نظامی آن هواپیما بوده است. در این مقاله به بررسی این فهرست جالب (بطور معکوس) می پردازیم.

منبع اصلی:

http://military.discovery.com/technology/vehicles/fighters/fighters.html

مولف و مترجم: اصغر ناصری

10. F/A 22 Raptor

دهمین هواپیمای جنگنده برتر تاریخ اف 22 آمریکا بشمار می رود. جنگنده ای که در برابر امواج رادار تقریبا نامرئی است و زرادخانه قابل توجهی از دقیق ترین سلاحهای مدرن را حمل می کند. لیکن به علت هزینه های نجومی ساخت و نگهداری و عدم شرکت در نبردهای واقعی، راه درازی را تا رسیدن به رکوردهای اف 15 و اف 16 در پی دارد. به همین دلیل در این فهرست مکان دهم را به خود اختصاص داده است.

مشخصات فنی :

شرکت سازنده: لاکهید مارتین

حداکثر سرعت: 2.5 ماخ

موتور: Pratt & Whitney F-119 PW-100 با قابلیت کنترل پیشرانه

ابرمانورپذیر و رادارگریز

سلاح: یک توپ 20 میلیمتری، شش موشک هوا به هوای آمرام و دو موشک هوابه هوای سایدویندر

9. Sea Harrier FA2

این هواپیمای عمودپرواز با قابلیت مانور ایستا در هوا و نشست و برخاست در هر نوع زمین، قابلیت فوق العاده ای در جنگها از خود نشان داده و یکی از عوامل پیروزی انگلستان در جنگ فالکلند بر آرژانتین بوده است. لیکن به علت سرعت کم در برابر آتش زمینی آسیب پذیر است.

مشخصات فنی:

شرکت سازنده: بریتیش آیرواسپیس

حداکثر سرعت: 1180 کیلومتر بر ساعت

موتور: رولزرویس پگاسوس با قابلیت کنترل پیشرانه

سلاح: موشک های هوا به هوا و ضدکشتی

8. Sopwith Camel

در جنگ جهانی اول این نوع هواپیما مسئول نابود ساختن 1200 جنگنده دشمن در نبردهای هوایی بود و یکی از بهترین ها در زمان خود بشمار می رفت.

7. Me 262 Schwalbe

این جنگنده جت در سالهای پایانی جنگ جهانی دوم طلیعه ظهور نسل جدیدی از جنگنده ها را اعلام نمود. جنگنده جتی که می توانست بسیار سریعتر از هواپیماهای مجهز به موتور پیستونی حرکت کرده و با قابلیت مانور برتر خود در آسمان بی رقیب باشد. با این وجود دشواری ساخت هواپیما و مشکلات متعدد در موتورهای آن باعث شد تنها به مدت کوتاهی در عرض سالهای 1344 و 1345 در نیروی هوایی آلمان عملیاتی باشد. لیکن به عنوان اولین هواپیمای جت عملیاتی نام آن همواره در خاطر خواهد ماند.

حداکثر سرعت: 840 کیلومتر در ساعت

6. Supermarine Spitfire

اسپیت فایر یکی از مدرنترین جنگنده های جنگ جهانی دوم و قهرمان بلارقیب سالهای اول جنگ بود. سرعت بالا و مانورهای عالی آن برای جنگنده های آلمانی تداعی کننده شبح مرگ بود. در 17 جولای1944 یک خلبان کانادایی در شمال به نام چارلی فاکس اتومبیل حامل فیلد مارشال رومل بزرگترین فرمانده نظامی آْلمان نازی موسوم به روباه صحرا را مورد حمله قرار د اد و او را بشدت زخمی کرد. بکارگیری مواد کمپوزیت در بدنه و بالها از نوآوری های درخشان بکار رفته در ساخت این هواپیما بود.

حداکثر سرعت: 590 کیلومتر در ساعت

4 & 5. MiG 15 & F86 Sabre

ظهور میگ 15 هایی که با خلبانان روسی، چینی و بعدها کره شمالی هدایت می شدند برتری بلامنازع هوایی آمریکا در جنگ کره را با تزلزل جدی مواجه ساخت. تا اینکه اف 86 های آمریکایی در آسمان ظاهر شده و تعادلی در این وضع ایجادکردند. میگ 15 به سبب سادگی ساخت و تولید انبوه تا چندسال برترین جنگنده جنگی دنیا بود. سرعت و قابلیت مانور بالا و همچنین توپ مرگبار 37 میلیمتری دماغه آن دهشت فراوانی در خدمه بمب افکنهای آمریکایی انداخته بود بطوریکه تلفات زیاد بی 29 های آمریکایی باعث شد این هواپیما از عملیات روزانه حذف شود. به علت قابلیت های قابل مقایسه این دو هواپیمای جنگی هردو مکان چهارم و پنجم را بطور مشترک اتخاذ کرده اند.

3. F4- Phantom

به مدت 13 سال این جنگنده بی رقیب بر آسمانها حکومت می کرد. نه تنها به عنوان یک شکاری عملکرد بسیار موثری داشت، بلکه بیش از وزن یک جنگنده سبک بمب حمل می کرد. تنها ظهور جنگنده های نسل چهارم مانند اف 16 و اف 15 به دوره عملیاتی آن پایان داد. این جنگنده سکوی آزمایش تکنولوژی موشک های هوا به هوای هدایت شونده بشمار می رفت.

حداکثر سرعت: 2400 کیلومتر در ساعت.

2. F-15 Eagle

نام عقاب آسمانها برازنده این جنگنده مدرن نسل چهارم است. هیچ جنگنده دیگری در تاریخ نتوانسته است حتی به رکوردهای اف 15 نزدیک شود. سرعت زیاد، مانورپذیری فوق العاده و سیستم رادار پیشرفته آنرا در افقی غیرقابل دسترس قرار داده است. از سال 1976 که برای اولین بار در عملیات جنگی ظرهر شد، این جنگنده توانسته است بیش از 100 هواپیمای دشمن را بدون حتی یک مورد تلفات نابود سازد. نوع Strike Eagle مدرنترین بمب افکن-شکاری سبک دنیا محسوب می شود. در جنگ خلیج فارس هواپیماهای عراقی با اطلاع از وجود اف 15 در آسمان حتی از جای خود برنمی خاستند، زیرا میدانستند که اف 15 آنها را بدون هیچ زحمتی سرنگون خواهد ساخت.

حداکثر سرعت: 2800 کیلومتر در ساعت

1. P-51D Mustang

هنگامی که گوبلز وزیر تبلیغات آلمان نازی اولین پی 51 آمریکایی را بر فراز برلن دید گفت: آلمان شکست خورده است، تنها باید منتظر گذشت زمان بود. این جنگنده با تکنولوژی برتر و استفاده از تانکهای سوخت قابل جدا شدن می توانست به برد 3200 کیلومتر دست یابد که بسیار فراتر از هر جنگنده دیگری بود. با ظهور این هواپیما در سال 1944 به عنوان اسکورت هوایی، تلفات بمب افکن های متفقین به میزان 75 درصد کاهش یافت. رکورد پرافتخار نابودکردن 5000 هواپیمای دشمن در صحنه های نبرد اروپا در پرونده این جنگنده بی نظیر برای همیشه ثبت شده است.

حداکثر سرعت: 580 کیلومتر در ساعت

[ بازدید : 145 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ سه شنبه 4 فروردين 1394 ] 11:26 ] [ alireza ]

[ ]

ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]